Skip to main content

Lue täältä Bloomingtonin ajankohtaiset uutiset!

Mielenvirtaa

Vahvistava matka itseen syvärentoutuen ja kirjoittaen

Mielenvirtaa Bloomington

 
Tirstaina 13.6.2024 klo 17 - 20 Hyvän Olon Joogakeskuksella Hämeenlinnassa, Rauhankatu 3C

Mielenvirtaa on minun ja ystäväni Hannan yhteistyössä rakentama hyvinvointia tukeva sekä luovuutta ja virtaavuutta lisäävä hyvän olon tapahtuma. Tavoitteena on lisätä osallistujan voimavaroja kokemuksellisesti ja kokonaisvaltaisesti ohjatun syvärentoutushetken ja intuitiivisen kirjoittamisen avulla.

Päivä aloitetaan ohjatulla, palauttavalla ja kehon energiaa herättelevällä syvärentoutusharjoituksella. Harjoituksen aikana ollaan hereillä ja lempeän tietoisena tilassa unen ja valveen välissä. Harjoituksen aikana keho pääsee rentoutumaan ja mieli rauhoittumaan, samalla kuin tietoisuus pysyy valppaana kuunnellen meditatiivista ohjausta hetkestä toiseen.Harjoitus aloitetaan lempeillä venytyksillä, joiden jälkeen pääset lepäämään mukavaan selinmakuuasentoon viltin alle. Puoli tuntia lempeän tietoista läsnäoloharjoitusta sanotaan vastaavan neljää tuntia syvää unta.

Rentoutuksen jälkeen otetaan kynä ja paperia, ja aletaan kirjoittamaan. Intuitiivista tekstiä. Kritiikitöntä, oikeinkirjoituksesta piittaamatonta nopeaa tekstintuottamista, tajunnanvirtaa. Sanojen annetaan virrata paperille vapaasti. Erityisiä kirjoittajan taitoja ei tarvita, siitä ei kannata olla huolissaan. Hannan laadukkaalla ohjauksella jokainen osallistuja saa tästä varmasti irti, enemmän kuin ehkä uskoisikaan. Intuitiivinen kirjoittaminen on oivalluttava seikkailu omaan sisimpään ja elämään. Mielenvirrassa jokainen osallistuja työskentelee oman tekstinsä äärellä vaiheittain ja ohjatusti. Tuotettua tekstiä ei jaeta toisille eli saat työskennellä omassa rauhassa ja turvallisesti.

Mukaasi tarvitset avoimen mielen ja mukavat vaatteet. Ota mukaasi myös oma kynä ja paperia/vihko. Eikä hätää mikäli kirjoitusvälineet jäävät matkasta, me varaudumme myös lainavälinein.

Tapahtuman hinta 49€/hlö.

Ilmoittaudu mukaan 30.5. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Paikkoja on rajoitetusti joten varaa paikkasi pian! Ilmoittautua voit joko Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Hannalle tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. TanjallePaluupostissa saat laskun ja ohjeet saapumista varten.

 

Mitä lämpimimmin tervetuloa!

Hanna Sulander
- äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori
- kirjallisuusterapiaohjaaja
- työnohjaaja

Tanja Reijomaa
- joogaohjaaja / joogaopettajaopiskelija
- kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin moniottelija 

Lisätietoa menetelmien vaikutuksista:

Syvärentoutusharjoitukset, kehoskannaukset ja läsnäoloharjoitukset vahvistavat yhteyttä kehon, mielen ja sydämen välillä erilaisten rentoutus-, hengitys- ja mielikuvaharjoitusten avulla. Syvärentoutusharjoitusten vaikutuksia ovat mm: aivoaaltojen hidastuminen, hermoston rauhoittuminen, lihaskipujen lievittyminen, unenlaadun parantuminen, negatiivisten ajatusmallien irtipäästö ja syvän rauhan kokeminen. Ihana harjoitus silloin kun kaipaat pysähtymistä ja yhteyttä itseesi. Lyhyempikin harjoitteluhetki arjessa elvyttää ja rauhoittaa sekä palauttaa fyysisen aktiivisuuden tai ponnisteluiden jälkeen.

Intuitiiviselle kirjoittamiselle on usein tyypillistä rajattu, lyhyehkö kirjoittamisaika, esim. 3-10 minuuttia, mikä osaltaan houkuttelee purskauttamaan paperille sen, mikä juuri sillä hetkellä on tullakseen. Tekstiä ei suunnitella, ohjailla eikä arvoteta. Nopea kirjoittaminen harhauttaa tietoisen mielen. Niinpäintuitiivinen kirjoittaminen tuottaakin yleensä rehellistä tekstiä, joka kumpuaaaitona kirjoittajan sisimmästä. Intuitiivisen kirjoittamisen luonteeseen kuuluu keskeisesti se, että aloittaessaan ei tiedä, mihin päätyy.

Intuitiivisen kirjoittamisen hyötyjä:

 • Purkaa stressiä ja ahdistusta

 • Vapauttaa ja tasapainottaa

 • Jäsentää ja selkiyttää ajatuksia, tunteita ja kokemuksia

 • Luo yhteyttä omaan sisimpään, aidoimpaan itseen

 • Vähentää itsekritiikkiä

 • Mahdollistaa leikittelyn, kokeilun ja kontrollista irtipäästämisen

 • Parantaa itsetuntemusta

 • Maadoittaa: auttaa läsnäoloon ja hiljentymiseen

 • Etäännyttää ja eriyttää tunteet itsestä. Mahdollistaa sisäisten ristiriitojen käsittelyn pienin askelin. 

 • On turvallista: ihminen kirjoittaa omassa rauhassaan ja vain sen, mihin on valmis.

 • Peilaa todellista itseä ja tekee näkyväksi omat pelot, toiveet, rajoittavat uskomukset ja voimavarat

 • Lisää mielen avoimuutta, iloa ja luovuutta

 • Herättää oivalluksia

 • Tekee tilaa uudelle ja muutokselle

Mielenvirtaa Bloomington Hanna ja Tanja

Jäikö vielä kysyttävää? Vastaamme mielellämme :)