Lue täältä Bloomingtonin ajankohtaiset uutiset!

Imukuppihieronta

Bellabaci Hämeenlinna imukuppihieronta3

bellaci hämeenlinna

Kuivakuppaus on vanha perinnehoitomuoto, jota on käytetty monenlaisiin vaivoihin. Kuivakuppaus eroaa verikuppauksesta siten, että kuivakuppauksessa ihoon ei tehdä viiltoja eikä kuivakuppaus näin ollen ole veristä puuhaa. Liukukuppaus (eli imukuppihieronta) ja kuivakuppaus eroavat toisistaan siten, että liukukuppauksessa kuppeja liu'utellaan iholla kun kuivakuppauksessa taas kupit jätetään iholle paikalleen, ja näin puretaan kudospainetta kuppialueella. Meillä Suomessa imukuppihieronta ja kuivakuppaus ovat vasta nostamassa suosiotaan, kun muualla maailmassa se on jo menestys. Olet ehkä ihmetellyt uimareiden yläselkäalueelle ilmestyneitä tai näyttelijättärien iltapuvun paljaasta selkämyksestä pilkottavia outoja sinipunertavia ympyröitä? Kyllä - kuivakuppauksesta on kyse. Kuivakuppauksesta poiketen liukukuppauksesta ei välttämättä jää iholle jälkiä, mutta sekin on mahdollista, sitä ei kannata säikähtää, se ei kuitenkaan ole itse tarkoitus. 

Liukukuppaus eli imukuppihieronta on erittäin tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Kuppien hoitava vaikutus perustuu alipaineeseen: silikonikuppi asetaan iholle ja sitä puristetaan kevyesti niin, että kupin sisään muodostuu alipaine ja se imaisee kudoksen otteeseensa. Itse asiassa kuppeja valmistetaan eri materiaaleista: silikonista, luonnonkumista, kova muovista, lasista, ja jokaista kuppia käytetään eritavoin. Minä olen käyttänyt silikonisia ja luonnonkumisia ja niiden käyttötapa edellä kuvatun lainen. Joka tapauksessai kupeilla ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan ja irrotellaan eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu'utetaan öljyttyä ihoa pitkin rauhallisesti (liukukuppaus) tai pidetään paikoillaan (pistekuppaus). Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan lihaksia, kireyksiä ja aktivoidaan akupunktiopisteitä. Imukuppihieronnan sanotaan olevan niin tehokasta, että jo 15 minuutin hoito vastaa tunnin kestävää perinteistä hierontaa. Imukupin imupaine vaikuttaa jopa 10 cm:n syvyyteen, jolloin hieronta parantaa verenkiertoa, lymfa- ja imunestekiertoa, ihon väriä ja rakennetta sekä stimuloi rasva-aineenvaihduntaa rasvasoluissa. Imukuppihieronnan voidaan sanoa olevan eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Imukuppihierontaa käytetään yleisesti selluliitin, kipeiden lihasten ja erilaisten kiputilojen hoitoon. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijan lihashuoltoon. Kasvojen alueella imukuppihoito toimii tehokkaasti siloittaen juonteita, puhdistaen ihohuokosia, kirkastaen ihoa ja parantaen sen väriä.

Minä olen muutaman viime vuoden aikana käynyt muutamankin eri imukuppihierontatekniikkakoulutuksen, mutta hoitotarjontaan saakka ne eivät ole päätyneet. Useampikin asiakas on kuitenkin viimeisen parin vuoden ajan kysellyt minulta imukuppihierontoja. Kun Bellabaci-tuotteiden maahantuoja ja kouluttaja ihana Irina Havinmaa Avelida Oy:sta sitten viime keväänä otti minuun yhteyttä, ja kertoi että hänestä olisi aivan mahtavaa saada minun hoitolani Bellabaci-hoitoloiden joukkoon, niin innostuin asiasta taas uudestaan. KOSKA. Bellabaci ei ole ainoastaan imukuppihierontaa tai kuivakuppausta vaan olennainen osa hoitomenetelmää on minulle tärkeä, ah niin ihana aromaterapia. Bellabaci on kokonainen konsepti kauneuden, terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Osa hoitokokemusta ja hoidon vaikuttavuutta on tuoksumaailmalla sekä tarkkaan valituilla ainesosilla, joita imukuppihieronnan väliaineena käytettävät hoitotuotteet pitävät sisällään: luomukookosöljyä sekä muita hoitavia kasviöljyjä sekä ihania eteerisiä öljyjä. Hoitoöljyt ja -emulsiot on kehitetty hoidettavan alueen tarpeita ajatellen. Tuoksumaailma on miellyttävä, ei lainkaan äkkijyrkkä tai liian voimakas. Hoito on stressiä vapauttavaa, mieltä kohottavaa, kehon toimintoja tasapainottavaa. Hoitoöljyjen sisältämät hoitavat eteeriset öljyt vaikuttavat hyvinvointiimme mm. ihon läpi, josta ne kulkeutuvat kudoksiin, hengitysteiden ja keuhkojen välityksellä sekä hajuaistin kautta, joka on nopein vaikuttava tapa hyödyntää eteeristen öljyjen vaikuttavia ominaisuuksia. Imukuppihieronta yhdistettynä luomulaatuisiin kasviöljyihin ja tuoksujen taikaan on ihmeellisen ihana ja TEHOKAS! Modernia hoitoa perinteitä kunnioittaen keholle, kasvoille ja mielelle. 

Täydestä sydämestäni voin sanoa, että aivan ihana hoitomuoto! Samaa mieltä ovat olleet ne asiakkaat, jotka hoitoa ovat ennättäneet jo testaamaan: "Tästä tuli kyllä yksi lempihoidoistani!" "Nyt tekis mieli vaan mennä puistonpenkille istumaan ja jatkaa leijumista tässä jälkimainingissa." "Yhtä tehokasta kuin urheiluhieronta, mutta miellyttävämpää." "Ihana fiilis eilisestä! Voiko jo ensi viikolla tulla uusintakuppaukseen?" Aina on hyvä aika tulla kuppaukseen! 

Mutta kuten kaikilla hoitomuodoilla, myös imukuppihieronnalla on kontraindikaatioita, vasta-aiheita eli tilanteita jolloin hoitoa ei tehdä:

  • heikko terveydentila ja tulehdustilat
  • vakavat sydänsairaudet
  • syöpä
  • anemia tai verenohennuslääkityksen käyttö
  • raskaus
  • diabetes (kun hoitotasapaino on hyvä, voidaan hoitaa, mutta hoidettavan kannattaa ottaa huomioon, että tulee hoitoon ns. hyvissä sokereissa) 
  • vanhukset, joilla ohentunut iho
  • akuutit vammat (revähdykset, murtumat jne.)
  • rikkonainen ihonpinta ja suonikohjut (vain paikallinen este)
 🍁 Syystarjous Bellabaci-hoitoihin🍁 Syys- ja lokakuun ajan saat kaikkiin kasvohoitoihin (paitsi gua sha) 𝘃𝗲𝗹𝗼𝗶𝘁𝘂𝗸𝘀𝗲𝘁𝘁𝗮 Bellabaci-imukuppihieronnan kasvoille. Bellabaci-hoitomenetelmä tehostaa kasvojen lymfaa ja pintaverenkiertoa, lievittää lihasjännitystä, aktivoi kollageenia sekä kirkastaa ja elävöittää ihon värisävyä. Mikäli haluat hyödyntää tämän edun, klikkaa ajanvarausta tehdessäsi lisäpalveluksi "Kiinteyttävä BELLABACI-imukuppihieronta kasvoille"
 
Vielä SYYSKUUN AJAN koko kehon imukuppihieronnat "Stress No More" ja "Circu Flow" tarjoushinnalla 75min / 65€ (norm. 90€). Mikäli haluat kokeilla kasvojen imukuppihierontaa vartalohoidon yhteydessä, niin tarjoan sinulle kasvojen Fresh Up -hoidon hintaan 45€ (sis. kasvojen alkupuhdistus, imukuppihieronta, hoitava naamio, päänhieronta sekä loppuvoiteet). Valitse ajanvarauksessa Fresh Up -hoito Bellabaci-hoitosi lisäpalveluksi.
 
SYYS- JA LOKAKUUN AJAN "Cellulite Be Gone" -imukuppikuppihieronnan sarjahoidot 5 kerran sarjahoito 300€ (60min / 60€) Hoidot viikon välein. Myös selluliittihoidon yhteyteen voit valita lisäpalveluista Fresh Up -kasvohoidon 45€. Selluliittihoitoasiakkaani saavat myös Frantsilan yrttinen puhdistus/DETOX -kuuri ohjelehtisen sekä Virpi Raipala-Cormierin (Frantsilan Luomuyrttitilan perustajan) vinkkilehtisen "Vartalo kiinteäksi - selluliitin kotihoito". Puhdistuskuurin voi halutessaan toteuttaa pari kolme kertaa vuodessa.